Jučer smo popodne u Sarajevu proveli na divnom druženju s Vienna osiguranjem i Ambasadoricom republike Austrije u BiH

EVENT
26.9.2020.

„U zdravoj školi, zdrava djeca“ je projekt kojeg Vienna osiguranje VIG ponosno provodi u BiH već četiri godine zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o projektu koji je do sada udružio preko 10.000 školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika koji su uz podršku Vienna osiguranja VIG izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja, pravili zdrave užine uz podršku profesionalnih kuhara i mnoge druge aktivnosti kojima su razvili zdrave prehrambene navike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je uspješan sam projekt i koji je njegov značaj na unapređenju zdravog stila života školaraca, govori u prilog činjenica da je u konkurenciji 52 zemlje na nivou Vienna Insurance Group baš ovaj projekt osvojio zlatnu nagradu Günter Geyer koja se dodjeljuje za društvenu osviještenost i doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Jučer je na druženju kojeg je Vienna osiguranje organiziralo u Sky Lounge restoranu u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo, Ambasadorica republike Austrije u BiH, gđa Ulrike Hartmann ispred Vienna Insurance Group svečano uručila nagradu direktorici, gđi Sabini Mujanović koja je prilikom preuzimanja nagrade istaknula: „Drago nam je da je naš dugogodišnji projekt pod nazivom „U zdravoj školi zdrava djeca“ i međunarodno prepoznat te da je osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu Vienna Insurance Group – najveće osiguravajuće grupacije u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Europi. Zahvalni smo i na vrijednoj novčanoj nagradi kojom smo osigurali sredstva za naredne, još bolje sezone ovog značajnog projekta.“ 

Predsjednica uprave Vienna osiguranja, gđa Sabina Mujanović

„Ukazana mi je čast da ispred Vienna Insurance Group uručim Vienna osiguranju VIG ovu vrijednu nagradu za njihov društveno korisni projekt „U zdravoj školi zdrava djeca“. Zaista se radi o izvanrednom projektu kojim se pomaže lokalnim zajednicama da unaprijede kvalitet života u osnovnim školama BiH. Čestitam Vienna osiguranju VIG i želim im još mnogo uspješnih sezona.“ izjavila je Ambasadorica Hartmann.

Ambasadorica republike Austrije u BiH, gđa Ulrike Hartmann

Govoreći o nastavku ovog uspješnog projekta, gđa Sabina je istaknula: „Žao nam je da usljed vanrednih okolnosti života i rada svih, ove godine nismo uspjeli realizirati novu sezonu projekta, ali smo planirana sredstva za tu namjenu uložili u kupovinu i instalaciju beskontaktnih dezinfekcijskih dozatora u 46 osnovnih škola u BiH, aktivnih učesnica prethodnih sezona našeg projekta. Na ovaj način smo uzeli aktivno učešće u sprječavanju širenja virusa te zaštiti života i zdravlja naših školaraca.“

Članice uprave Vienna osiguranja, gđa Sabina Mujanović i gđa Mersiha Korjenić 

Vienna osiguranje VIG je uz to jučer uručio i zahvalnice nutricionisticama Ameli O'Reilly i Marizeli Šabanović, zatim kuharu Vijeki Kramaru, ironmanu Tomislavu Cvitanušiću te profesoru Erolu Kovačeviću koji su svojim radom i ekspertizom podržali ovaj, itekako vrijedan i bitan projekt za školarce diljem BiH.

Detalje s druženja donosimo kroz fotografije ispod. 

Foto: Kristina Benić za BONJOUR.ba

EVENT , 26.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Kristina Benić za BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno